Skip to content

Oulun yliopiston arkeologian opiskelijoiden harrastejärjestö

Päivä arkeologina

Eilen (8.9.2021) Meteli ry ja arkeologian oppiaine järjestivät OYY:n tukemana ”Päivä arkeologina”-tapahtuman, jossa arkeologiasta kiinnostuneet opiskelijat pääsivät tutustumaan kaivauksille. Kaivauskohde esiteltiin kaivajille, jonka jälkeen aloitettiin kaivaukset – the jännittävin vaihe.
Kohteena on Limingan Linnamaan jätinkirkko, missä kaivetaan kahta talokuoppaa: ensimmäinen kaivausalue sijaitsee jätinkirkon kehävallin sisäpuolella ja toinen vajaan 100 metrin päässä jätinkirkon vallista.

Hiukan sateinen aamupäivä muuttui aurinkoiseksi iltapäiväksi. Tunnelma kaivauksilla oli erittäin hyvä ja kokemuksena päivä oli mielenkiintoinen. Meteli tarjosi syötävää ja juotavaa nuotion äärellä. Fuksejakin saatiin mukaan kaivauksille, mikä lämmitti Mauno-dinosauruksen mieltä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *